fbpx

Правила и услови за продажба

Општи услови за купување

Со посета или купување на интернет продавницата AlatShop.mk се согласувате со Условите за користење наведени подолу. Ве молиме внимателно да ги прочитате и запознајте ги правилата што ги применуваме. AlatShop.mk го задржува правото да прави измени и дополнувања на овие Услови за користење без претходна најава.

Комуникација по електронски пат

Кога ја посетувате AlatShop.mk или ни испраќате е-маил, комуницирате со нас по електронски пат. Со прифаќање на условите за користење, вие се согласувате да комуницирате со нас по електронски пат. Нашата комуникација со вас ќе биде преку е-пошта (е-пошта) или известувања што ќе ги објавиме на оваа страница.

Изјава за заштита на приватност

Во името на интернет продавницата AlatShop.mk се обврзуваме да ја заштитиме приватноста на сите наши клиенти. Ги собираме само неопходните, основни податоци за купувачи  и информации потребни за водење бизнис и информирање на корисниците во согласност со добрите деловни практики и со цел да обезбедиме квалитетна услуга. Ние им даваме на клиентите избор вклучувајќи ја и можноста да одлучиме дали сакаат или не да се избришат од мејлинг-листите за маркетинг кампањи. Сите информации за клиентите / купувачите строго се чуваат и се достапни само на вработените чии информации се неопходни за водење бизнис. Сите вработени во Интернет продавницата AlatShop.mk (и деловни партнери) се одговорни за почитување на принципите на заштита на приватноста.

Вашата сметка

Ако ја користите AlatShop.mk, вие сте одговорни за одржување и доверливост на вашата сметка и лозинки кои сте ги примиле при регистрација на страницата. Со користење на веб-сајтот AlatShop.mk вие сте одговорни за сите активности што се случуваат во вашата сметка и со вашата лозинка. Малолетни лица можат да ја користат AlatShop.mk со надзор на родители или старатели. AlatShop.mk го задржува правото да одбие да обезбеди услуги или да ја откаже нарачката ако утврди дека Условите за употреба се прекршени. Вашите информации што ги дадовте при регистрирањето на AlatShop.mk ќе се користат за купување и продавање на производ и воспоставување на деловни контакти и нема да се корис за други цели или да се предаде на трети лица.

Работно време

Онлајн продавница AlatShop.mk работи од 00-24ч, 7 дена во неделата. Во случај на технички проблеми или при редовно одржување.

Промена (ажурирање) на податоците на страницата

AlatShop.mk го задржува правото да ги промени во секое време  без претходна најава, податоците прикажани на било која страна на сајтот. Посетителите на AlatShop.mk немаат право да ги менуваат условите за користење еднострано и секоја промена е неважечка, освен ако двете страни се согласат во писмена форма.

Пронајдете ги производите што сакате да ги купите

Производи се организирани по категории што можете да ги видите како каталог. Кога ќе го пронајдете производот што сакате да го нарачате, одберете го копчето “Додај во кошница”. Го ставате овој производ во количката (исто како во класичната продавница). Потоа, можете слободно да продолжите да го пребарувате производот и можете да додадете повеќе производи во кошничката.

Кошничка

Откако ќе завршите со ставање на производот во кошничката и сакате да  нарачате, одберете ја опцијата “Кошничка”. На страната на кошницата се прикажани сите производи што ги ставаат во неа. Во кошот можете да наведете колку парчиња производ сакате да нарачате  или ако сте се предомислиле за некој од нив  можете да го отстраните производот од кошот.

Кошничката е почетна точка во креирање на нарачката. Кога сте задоволни со содржината на вашата кошница  одете на следниот чекор.

Внесување на податоци за нарачката и место на испорака

Во овој чекор, треба да обезбедите информации за клиентот и адресата каде што е потребен пакетот. Информации за купувачи се информациите што ќе бидат наведени на фактурата која ќе биде испратена со пратката. Ако купувате како физичко лице, ве молиме наведете информации од лична карта како информации за договорниот орган. Ако нарачате како правно лице (фирма) ве молиме да дадете валидни информации за компанијата.

Податоците за испорака се податоци во кои сакате да ја пратите пратката. Ве молиме наведете ги сите детали што е можно попрецизно за да може полесно да ве најдат вработените  кои ги доставуваат предметите. Во случај на неправилно внесени податоци, може да се случи враќање на вашата пратка и побавна испорака.